המדריך לרכישת רכב חדש:

    מתכננים להתחדש ברכב חדש בקרוב? איזה כיף! אין ספק שרכישת רכב "מהניילונים" הוא מאורע מרגש, ובכל זאת יש לזכור כי רכישה כזו חייבת להיות מושכלת ולקחת בחשבון משתנים רבים. אז כדי שתוכלו להתחדש בביטחון ובראש שקט ריכזנו את כל השאלות המכווינות שאתם צריכים לשאול את עצמכם בחיפושיכם אחר הרכב הבא שלכם 

    ראשית, יש לאפיין את הרכב – שאלו את עצמכם איזה סוג רכב הכי יתאים לצרכים שלכם? האם אתם מיטבי לכת שיוצאים מדי שבוע לנסיעות שטח, או שאולי אתם לא מרבים לצאת מהעיר? האם אתם רווקים תל אביביים או משפחה מרובת ילדים? מי עתיד לנהוג ברכב – אתם, בת/בן זוגכם או הילדים? – יש לנתח את הצרכים ובהתאם לכך לבחור את הרכב האופטימלי בהתאם לתשובותיכם על שאלות אלו.

    מה התקציב שעומד לרשותכם או לחילופין כמה אתם מתכננים להוציא? אולי השאלה החשובה ביותר שתצטרכו לשאול את עצמכם. חשוב מאוד להגדיר מראש את הסכום שאתם מוכנים ויכולים להשקיע ברכישת רכב. חשבו כמה הון עצמי יש ברשותכם וכמה יעלה באפשרותכם להשקיע.

    בנקודה זו חשוב שנזכיר לכם בקצרה את מגוון האפשרויות למימון רכב חדש:

    1. מימון בנקאי לרכישת רכב תוכלו לקבל הלוואה לרכישת רכב בתנאים טובים מהבנק שלכם כפוף לתנאי הבנק, תוכלו גם לקבל הלוואה מבנקים נוספים. הבנקים הפועלים כיום בארץ מעניקים הלוואות מיוחדות לרכישת רכב כשחלקם אף מציעים עד 100% מימון. עם זאת, חשוב לזכור שהמימון כמובן מייקר את הרכב שכן נוסף לתשלום על הרכישה, העלות הכוללת מכילה גם את הריביות השוטפות וההוצאות הנלוות.
    2. מימון חוץ בנקאי – כיום חברות אשראי או גופים חוץ בנקאיים אחרים כמו חברות כרטיסי אשראי או מימון ישיר מציעות הלוואות נוחות ובתנאים אטרקטיביים לרכישת רכב בסדר גודל גבוה מאוד ובדרך כלל התהליך הוא מהיר, קל ונוח. 
    3. מימון חברות הרכב – הסוכנויות והיבואנים (בעיקר אלו הגדולים) מציעים לא מעט פתרונות מימון אטרקטיביים בעיקר מבחינת ריביות, עם זאת המימון שחברות אלו מספקות הוא יחסית מצומצם בהשוואה למימון בנקאי/חוץ בנקאי, כלומר ברוב המקרים תוכלו למצוא מימון עד לכ-30% מערך הרכב ולא יותר מכך, לכן פתרון זה פחות מתאים למי מכם שאין לו הון התחלתי מספק. כמו כן, כמובן שההיצע של הרכבים והדגמים יהא מצומצם יותר בהתאם לאפשרויות שמספקת החברה שאתם פונים אליה. 

    נדלקתם על רכב שעונה על הצרכים והתקציב שלכם? מעולה – כעת איך תדעו שאכן מדובר ברכב האופיטמלי עבורכם?

    בדקו את צריכת הדלק, את אמינות הרכב, את הספק המנוע, את הפיצ'רים הטכנולוגיים וכמובן (ואולי הכי חשוב) את ציון הבטיחות שהרכב קיבל במבחני ריסוק (של יורו NCAP או NHSTA), בנוסף בדקו באתרים של ארגוני בטיחות את כל הסעיפים הבטיחותיים בהם הצטיין הרכב ואת אלו שפחות. 
     

    ובאשר לשאלה הבאה שתשאלו את עצמכם - איך עושים נכון סקר שוק על הרכב המיועד?

    תתייעצו אודות הרכב בפורומים ייעודיים, עם המוסכניק שאתם מכירים, עם קולגות מומחים, חפשו מבחני דרכים השוואתיים, חוות דעות בגוגל או בפייסבוק ובנוסף, חשוב שתבדקו על הפנינג מכירות גדול או מבצעים עתידיים שיוכלו משמעותית להוזיל את הסכום. 
     

    ומה הלאה? כדאי שתשאלו מה חשוב לבדוק בנסיעת מבחן?

    כמובן שנסיעת מבחן היא שלב שאין לדלג עליו כדי להבין בכלל אם אתם אוהבים את הרכב, בשלב זה בדקו את הרכב בקטעים עירוניים, בכבישים מהירים, תקשיבו האם ישנם רעשים חריגים, בדקו האם אתם מסתדרים עם הבלמים, האם המושבים לטעמכם, האם המראות תקינות ואף בדקו איך אתם מחנים עם הרכב.

    אז אחרי ששאלתם ועניתם על כל השאלות הללו – אין לנו ספק שתרגישו בטוחים עם ההחלטה המרגשת על הרכב הבא שלכם. 

     

    אין בפרסום הכתבה משום המלצה, חוות דעת, הבעת דעה או מתן עצה מצד מימון ישיר, ואין לראות באמור תחליף לייעוץ מקצועי ו/או ייעוץ משפטי. כל החלטה בדבר השימוש בתכנים ובמידע תיעשה על אחריותך בלבד ומומלץ ללוותה בייעוץ מקצועי פרטני.