אז מה עדיף - רכישת רכב חדש מליסינג או מהיבואן?
אם פעם רכישה "קלאסית" של רכב חדש הייתה כזו שנעשית על ידי היבואן הרשמי, הרי שכיום רכישה דרך חברות ליסינג הופכת שכיחה יותר ויותר בקרב הציבור. לאלו מכם שעדיין מתלבטים, להלן הסבר מפורט אודות השיטות השונות, כמו גם תיאור היתרונות והחסרונות של כל שיטה.
ראשית, מה זה ליסינג?
ליסינג הוא למעשה שיטת מימון במסגרתה ניתן לרכוש רכב מבלי לשלם את הסכום המלא הדרוש לשם הרכישה. עסקת הליסינג בנויה מתשלום מקדמה ראשונית, אותה משלמים בתחילת התהליך, ומתשלומים שוטפים כל חודש לתקופה מוגדרת מראש. לליסינג שני מסלולים מרכזיים:
- מסלול ליסינג תפעולי: ליסינג תפעולי פונה בעיקר ללקוחות עסקיים שיש לרשותן ציי רכב עבור עובדיהן. אופי הליסינג משתנה מחברת ליסינג אחת לאחרת, כאשר לא מעט חברות אף מציעות במסגרת הליסינג התפעולי אחריות על כלל הטיפולים: תיקונים, תאונות, נזקים, ולעיתים קרובות גם מעניקה דלקן, כך שמלבד התשלומים החודשיים על הרכב, אין עוד עלויות נלוות עליו.
- מסלול ליסינג פרטי - מימוני: בליסינג פרטי (אולי יהיה מוכר לחלקכם גם כליסינג מימוני), תקבלו רכב חדש או רכב יד שניה מחברת הליסינג, כאשר כל ההוצאות השוטפות, הטיפולים, האחזקה והביטוחים – כולן בכללותן באחריותכם, תוכלו לראות את זה כהשכרה של הרכב לכמה שנים. אם כן, התשלום על הרכב מורכב מתשלום חודשי שנקבע מראש, ומתשלומים נלווים נוספים (כאמור, ההוצאות השוטפות). בסוף תקופת הליסינג, באפשרותכם לשלם את יתרת התשלומים, לרכוש את הרכב ולקבל עליו בעלות, או לחילופין לבצע עסקת טרייד-אין בו תחזירו את הרכב לחברה ותשתדרגו לרכב חדש. מסלול זה כמובן יותר שכיח בקרב הציבור, שכן הוא פונה לקהל הרחב, ועל כן נפרט על יתרונותיו וחסרונותיו.
יתרונות:
- גמישות: ליסינג פרטי מוכר בשל הגמישות שהוא מעניק בבחירת התשלומים לחברת הליסינג, ומאפשר להנות מתשלומים חודשיים נוחים וידועים מראש.
- "אפס התעסקות": בעסקת ליסינג לא תצטרכו לעבור את התהליך (שבואו נודה - לא פשוט בכלל) של מכירת רכב משומש - תוכלו פשוט להחזיר את הרכב לחברה או להשתדרג לאחד חדש.
חסרונות:
- בעלות: בעסקאות ליסינג פרטי, הבעלות על הרכב היא על שם חברת הליסינג, כך שכאשר תרכשו את הרכב בתום תקופת הליסינג תירשמו למעשה כבעלים השני, אפילו שבכל התקופה הרכב היה רק אצלכם
- מגבלות: בלא מעט עסקאות ליסינג, מופיעות "אותיות קטנות" על אופן החזרת הרכב מבחינת: נזקים חיצוניים, מספר ק"מ שעשה הרכב, תאונות וכו' - המחייבים את המשכיר בתשלומים נוספים (ודי גבוהים).
אם כן, לפני שחותמים על עסקה שכזו חייבים לשים לב לפריסת התשלומים (לגובה המקדמה, התשלום החודשי, והתשלום בסוף התקופה במקרה של מימוש האופציה), וכמובן לקרוא כראוי מה הדרישות בעת החזרת הרכב ומה האופציות שמציעות חברות הליסינג על הרכב הבא.
ומה לגבי רכישה ישירה מהיבואן הרשמי?
ברכישה מהסוג הזה התשלום נעשה במזומן או בשיטות מימון שונות (כגון מימון חוץ בנקאי).
יתרונות:
- גוף מוכר ויציב: היבואן הרשמי לרוב יהיה מחויב למותג אותו הוא מוכר, ועל כן ברור האינטרס שלו לתת שירות ברמה גבוהה ולסייע לכם גם לאחר הרכישה.
- היצע: ברכישה מיבואן יש מגוון רחב של אפשרויות לאפיון הרכב כמו: בחירת צבע, מצלמת רוורס, גג שמש וכו', כמו כן אצל היבואן הרשמי תמצאו מגוון קיים רחב יחסית של דגמים בהרבה צבעים ורמות גימור, זאת בהשוואה להיצע יחסית מצומצם של דגמים שחברות הליסינג מחזיקות.
- בעלות: הרישום על הרכב הוא על שם הרוכש ולא על שם החברה - רישום על שם החברה מוביל לירידת ערך ביום המכירה.
חסרונות:
- מחיר: מחיר היבואן הוא לרוב גבוה.
- ערך הרכב: ירידת הערך של רכב מיבואן גדולה בשנים הראשונות.
אין בפרסום הכתבה משום המלצה, חוות דעת, הבעת דעה או מתן עצה מצד מימון ישיר, ואין לראות באמור תחליף לייעוץ מקצועי ו/או ייעוץ משפטי. כל החלטה בדבר השימוש בתכנים ובמידע תיעשה על אחריותך בלבד ומומלץ ללוותה בייעוץ מקצועי פרטני.